Home » Life Story » Деница от Варна не излиза от вкъщи, за да не бъде убита от бившия си
Деница от Варна не излиза отвкъщи за да не бъде убита от бившия си

Деница от Варна не излиза от вкъщи, за да не бъде убита от бившия си

Насилието над жени в България е нещо като традиция.

Малко са жените, които говорят открито за проблема, което се дължи на страх, а и на срам от обществото, което често застава на страната на насилника.

Дори да има сигнал институциите не смеят да се намесят в семействата, сякаш са забранена територия за върховенството на закона, докато не стане късно – обикновено, когато жената е осакатена или убита.

Деница е избягала от насилника си, но се страхува да излезе от вкъщи

Обикновено в тези истории жените са със скрити лица и без имена. 27-годишната Деница не се крие. Тя иска да разкаже какво е преживяла и отчаяно търси помощ. От месеци живее като затворник, защото се страхува от насилника, от когото е избягала. Тя се страхува, че ще бъде убита, защото той продължава със заплахите.

Така нареченият мъж скачал върху главата й, душил я с кабели, биел я с кабели с метални шипове. Напуска го преди 7 месеца. През цялото време на побои и изтезания Деница само два пъти е получавала помощ – веднъж съседи са се обадили на полицията, а вторият път на спирка момче прави същото. Тя е благодарна на тези хора, защото вярва, че те са спасили живота й.

Тя не излиза от вкъщи, освен когато знае от познати, че той не е в града – Варна. Детето й излиза само с баба си, и то само в отдалечени квартали. Въпреки присъда от година и половина пробационна подписка, насилникът продължава да тормози нея и близките й всеки ден.

Деница пита дали трябва да стане поредната жертва и да бъде намерена в куфар, за да може един престъпник да влезе в затвора.

Министър на правосъдието в служебното правителство Иван Демерджиев коментира случая и заяви, че ще посредничи за това МВР да вземат необходимите мерки.

„Категорично като общество не можем да си позволим това да продължава. Министерството на правосъдието беше сезирано във връзка с това, че може да инициира законодателни изменения и да разработи такива. Работи се по темата. По този конкретен случай трябва да се търси помощта на МВР, за което се ангажирам да посреднича, както и на прокуратурата”, каза той.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 0 Средна оценка: 0]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар