Home » Life Story » Две години след смъртта на Милен Цветков, първата му съпруга разтърси с думи за него
Две години след смъртта на Милен Цветков първата му съпруга разтърси с думи за него

Две години след смъртта на Милен Цветков, първата му съпруга разтърси с думи за него

Две години след кончината на Милен Цветков, която навърши на 19 април, приятели се събраха на лобното му място, за да почетат паметта му и да си спомнят за него.

Милен Цветков си отиде навръх Цветница, след като джип се вряза в колата му, докато чака на светофар. Делото срещу извършителя Кристиян Николов все още се води, а в хода на разследването бе установено, че той е бил на коктейл oт опиати по време на инцидента.

„Да чуваш другите, да търсиш истината – две години без Милен Цветков“, написа в мрежата приятелят на журналиста колегата му Георги Тошев.

Ники Кънчев също сподели болката си от загубата на талантливия Цветков.

По инициатива на район „Подуяне“ до СОС е отправено предложение сегашната улица „549“ в североизточния квартал да получи името на загиналия в катастрофа журналист. На тази улица се намира сградата на телевизията, в която до последно той е работил. Идеята за името на улиците дошло от неговите колеги и от собственици на имоти и предприятия в района. Следват няколко одобрителни процедури, гласуване в СОС и кметът на Столичната община да го обнародва в ежедневник.

„Добре е, че не го забравят с улица на негово име“, казва първата съпруга на Милен Цветков – Дана, от която той има дъщеря Калина. „

Баща ми беше публичен символ на истината и приемаше търсенето и споделянето й като основна цел в професионалния му живот. Междувременно той защитаваше правото си на личен живот и свобода на избор. Държеше личният му живот да е неприкосновен. През последните няколко години животът му беше посветен на нас и принципите, които отстояваше.

Изборът ми на начин на живот и ценностите и принципите, които изповядвам, са в резултат на неговия пример и всичко това, на което ме е учил“, сподели пред вестника дъщерята на Цветков Калина, пише „Галерия“.

Красивата девойка живее в Хага и завършва международно и европейско право и след няколко стажантски програми започва кариерата си.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар