Home » Life Story » Даниела, най-умната жена в света според „Менса”: Отгледах три добри майки
Даниела най-умната жена в света според „Менса”: Отгледах три добри майки

Даниела, най-умната жена в света според „Менса”: Отгледах три добри майки

Българката Даниела Симидчиева продължава да държи най-високия резултат за коефициент на интелигентност по тестовете на „Менса”. Най-умната жена в света продължава да живее в България, а това, с което се гордее най-много, са трите ѝ дъщери, всяка от които има по две деца.

Симидчиева не е имала кариерата, която заслужава зарaди рекордното си IQ и сега смята да се пенсионира, показа в свой репортаж bTV. Тя има 5 висши образования, но не това е най-голямото ѝ постижения според самата нея.

„Това, че детската площадка оживява от моите деца и внуци, е най-големият ми принос за обществото. Най-голямото ми постижение е това – отгледала съм три добри майки”, каза Даниела Симидчиева.

Тя разказа, че е имала много трудни периоди в живота си, в които едва е успявала да изхрани семейството си. След 20 години брак Даниела се развежда и изпада в депресия. Именно за да се справи с това състояние и да си вдъхне увереност, тя се явява на тестовете на „Менса”, на които постига рекорден резултат, който остава най-висок и до момента.

„Това се случи през 2003 г., но се разшумя през 2005 г.”, припомни Симидчиева и добави, че е станала прочута заради статия за нея в британския „Дейли Телеграф”. Даниела разказа също, че е била поразена от злобата по неин адрес в интернет, след като постижението ѝ е станало известно.

„Основно злобата беше задокеанска, защото те не допускат, че някой на Балканите може да има такава интелигентност”, каза Даниела Симидчиева.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар