Home » Любопитно » Горчива изненада за украинските бежанци с коли в Слънчев бряг, ето какво ги чака
Горчива изненада за украинските бежанци с коли в Слънчев бряг ето какво ги чака

Горчива изненада за украинските бежанци с коли в Слънчев бряг, ето какво ги чака

В Слънчев бряг информират със стикери украинските бежанци, пристигнали с коли, че от 1 юни паркирането ще е платено.

От тази дата в курорта започват да действат режимите и условията, които са необходими за безпроблемното протичане на летния туристически сезон. Затова и паркирането в „Синя зона“ ще се заплаща на цена от 2,50 лв. на час, съобщава БНР.

„Към момента в комплекса паркирането е свободно и регистрираме струпване на автомобили, предимно с украинска регистрация. За да бъдем коректни към настанените в хотели в „Слънчев бряг“ украински бежанци, от 17 май сме започнали кампания, с която да предупредим за предстоящите нови режими за престой на автомобили на територията на комплекса в зона „Изток““, обяви изпълнителният директор на „Слънчев бряг“ АД Златко Димитров.

Разпространява се стикер със съобщение на български и на английски език по паркиралите в момента автомобили в зона „Изток“ в комплекса за предстоящото платено паркиране.

Същото съобщение се предоставя и на управители на хотели, където има настанени украински бежанци и е изпратено на „Съюза на собствениците – Слънчев бряг“, с цел превенция и предварително информиране на украински граждани и гостите на Слънчев бряг.

Заплащането на престоя на автомобили в „Синя зона“ в Слънчев бряг се осъществява чрез SMS на кратък номер 135544 за всички мобилни оператори, чрез мобилното приложение URBO, като предстои да бъдат внедрени още два доставчика за плащане чрез мобилни приложения.

Контролен режим на достъп за бизнес оператори, осъществяващи търговска дейност на територията на комплекса, който се наблюдава чрез мобилни патрули, също започва да действа от 1 юни.

Блиц

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар