Home » Свят » Гонгът за България и Русия току-що удари! Кремъл ни нанесе безмилостния удар под кръста
Гонгът за България и Русия току-що удари! Кремъл ни нанесе безмилостния удар под кръста

Гонгът за България и Русия току-що удари! Кремъл ни нанесе безмилостния удар под кръста

Руският президент Владимир Путин подписа указ за ответни икономически санкции като реакция на „неприятелските действия на някои чужди държави и международни организации“, съобщиха от администрацията в Кремъл. 

Документът е публикуван на руския официален портал за правна информация.

Съгласно постановлението тези мерки се предприемат за защита на националните интереси на страната поради недружелюбни и противоречащи на международното право действия на Съединените щати и чужди държави и международни организации, които са се присъединили към тях, „насочени към незаконно ограничаване или лишаване на Руската федерация, граждани на Руската федерация и руски юридически лица с право на собственост“.

Държавните органи на всички нива, както и фирмите и физическите лица, са инструктирани в работата си да изхождат от факта, че от влизането в сила на това постановление се прилагат специални икономически мерки спрямо определени юридически, физически и физически лица под техен контрол.

Указът влиза в сила от момента на официалното му публикуване. Той е валиден до момента на отмяна на установените специални икономически мерки.

Според документа се въвежда забрана за държавни органи на всички нива, както и за организации и физически лица под юрисдикцията на Руската федерация да извършват сделки, включително сключване на външнотърговски договори, с юридически, физически и юридически лица. под техен контрол, по отношение на които специални икономически мерки. Забранява се и изпълнението на задължения към лица, подлежащи на санкции по извършени сделки, включително сделки по сключени външнотърговски договори, при условие че тези задължения не са изпълнени изцяло или не са изпълнени.

Междувременно ЕС подготвя шести пакет от санкции спрямо Русия, който ще включва изтегляне на други банки от системата за трансакции Суифт, съобщи дипломат номер едно на ЕС Жозеп Борел по време на визита в Панама, предаде Франс прес.

„Тези санкции ще засегнат банковия сектор, ще има други руски банки, които ще излязат от Суифт, а в енергийния сектор, ние сме в процес на работа, за да подготвим предложения, които ще позволят да се ограничи енергийният внос от Русия, по-специално петрола“, каза Борел.

Очаква се по-късно днес ЕК да предложи шести пакет от санкции срещу Русия, който ще включва график за прогресивно спиране на вноса на руски петрол, съставляващ 30 процента от петролния внос на ЕС. Смята се, че най-важната руска банка „Сбербанк“, която има 37 процента дял от пазара, също ще бъде изключена от Суифт.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 0 Средна оценка: 0]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар