Home » Коментари » Георги Марков изригна: Виктория Нюланд и Джордж Сорос спасиха Кирчо, защото им трябва да направи още мизерии!
Георги Марков изригна: Виктория Нюланд и Джордж Сорос спасиха Кирчо защото им трябва да направи още мизерии!

Георги Марков изригна: Виктория Нюланд и Джордж Сорос спасиха Кирчо, защото им трябва да направи още мизерии!

България ще окаже военно-техническа помощ на Украйна, но не съвсем. Такова решение приеха в сряда депутатите. Президентът на Украйна пък изпрати писмо, в което посочи каква точно помощ страната ни да окаже на неговата. Коментира политикът и бивш конституционен съдия Георги Марков пред Поглед.инфо.

– Г-н Марков, в един много особен ден за България. Българският парламент обсъждаше въпрос, който според проф. Пламен Киров е от компетентността на изпълнителната власт. Самият парламент пък беше провокиран със среднощно писмо на президента Зеленски. Как ще коментирате случилото се?

– Проф. Пламен Киров е голям конституционалист. Той даде много точни доводи за това, че не беше изобщо работа на парламента да се занимава с ремонт на чужда военна техника.

Въпросът обаче е чисто политически. Това, което се случи, е следното: Виктория Нюланд и Джордж Сорос, които имат огромно влияние върху Зеленски, го използваха, за да спасят Кирил Петков, защото ще им трябва за Македония, а и за други мизерии, които предстои да направи.

Тяхното желание е да спасят не само премиера, но и самия парламент, защото никога повече „Америка за България“ няма да има толкова много народни представители, които заедно с тези на Сорос от всички парламентарни групи надхвърлят 50 човека. Американската администрация и Сорос издевателстват над Зеленски да пише в такъв шокиращ за Украйна момент сълзливи писма до България, в които той скромничко да иска само да му ремонтираме танковете…

Какво се случи бе, майка му стара, между 21 април, когато в България беше външният министър на Украйна Дмитро Кулеба, и среднощната акция „Писмо“ на Зеленски от 4 май? Че Кулеба късаше ризи тука, правеше разбор на българските партии за становището им по отношение на Украйна и каза в прав текст: „Не ни давайте каски и жилетки да умираме защитени, дайте ни оръжие да се бием!“.

Аз оставям настрана, че той се държа безпардонно. Война е, човек може да напусне политическия протокол. Че то посланикът на Украйна в Берлин си позволи да нарече канцлера на Германия лебервурст! Шолц пък се обиди на сравнението и сега не иска да отиде в Украйна. Промяната в позицията на Украйна се дължи на натиска на Америка, която се страхува да не стане брожение в България, което да свали правителството и да разпусне парламента.

– Че толкова ли е силно влиянието на тандема Нюланд-Сорос над Зеленски?

– Бих казал, че е абсолютно! Ние винаги трябва да се връщаме към 2014 г., когато именно Сорос, Байдън със своя син, Нюланд и Си Ен Ен извършиха Майдана, ползвайки бившия президент на Грузия Михаил Саакашвили, който доведе грузински командоси, които стреляха едновременно по протестиращи и по полицията.

Нека си спомним какво каза Виктория Нюланд тогава: „Клич (Виталий Кличко) не трябва да е премиер, а Яц (Арсений Яценюк)“. Веднага след приключването на Майдана последва прословутата закуска между Сорос и Пайет – тогавашния американски посланик в Киев, на която категорично е отхвърлено по-нататъшното участие в политическия живот на Украйна на Юлия Тимошенко и се каза, че трябва проверен и доверен президент. И те си го намериха в лицето на Петро Порошенко. Той пък незабавно уволни главния прокурор Шокин, който искаше да разследва компанията, в която работеше синът на Байдън – Хънтър, получавайки по 50 000 долара заплата на месец.

В конкретния случай със сигурност Виктория Нюланд, която тогава каза и крилата фраза „Майната му на ЕС!“, сега е казала „Майната му на българските каски и бронежилетки! Кирчо трябва да стои премиер, защото има много работа да върши“.

– Много интересно става с енергийните санкции срещу Русия. Говори се, че Унгария и Словакия ще наложат вето. Вашето мнение? Вие живеете в Будапеща, познавате се и лично с Виктор Орбан…

– ЕК и ЕС са тотално обезличени. Няма нито един държавник, който да каже на новата ултралиберална комунистическа американска администрация на Джо Байдън какви последици може да има и каква енергийна криза може да има в Европа с блокирането на руското гориво.

В Германия има призиви от зеления им вицеканцлер да се намали отопляването и карането на коли, както и семействата да вечерят само под една лампа. „Билд“ пък тръби и призовава германците да се къпят през няколко дни, за да се намали зависимостта от Путин! Даже намериха и някакъв либерален дерматолог, който наляво и надясно обяснява сутрин, обед и вечер, че това било полезно. Ето докъде се докара Европа, сваляйки гащите си пред Джо Байдън!

Виктор Орбан е човекът, който единствен в Европа не се надпреварва да се харесва на Байдън и кликата около него. Напротив – те се ненавиждат взаимно. Всеизвестно е, че Орбан почти всеки ден се чува с Доналд Тръмп и двамата поддържат много близки връзки. Орбан гледа да се хареса на собствения си народ и го постигна. Космическо число – над 3 млн. унгарци гласуваха за него на изборите на 3 април. Така на 16 май той ще бъде избран за четвърти път поред и общо пети за премиер. На 16 май той ще бъде избран с над 2/3 мнозинство от парламента.

Унгария осъди войната. Изрично още 2014 г. се обяви за териториалната цялост на Украйна. Но когато става дума за националния интерес на Унгария, която, както Словакия и Чехия, е зависима от руското гориво, тя няма да се съгласи за подобни санкции. Вариантите са два.

Европейските началници да оставят страни като Унгария и Словакия на мира за енергийното ембарго. Другият е да го подложат на гласуване и Орбан да наложи вето. Той няма да се поколебае да наложи вето, защото затова е избран от унгарския народ. В момента цената на бензина в Унгария ще продължи да бъде 480 форинта – 1,2 евро. Той прави всичко възможно да защити унгарските семейства и затова освен 13-а пенсия вдигна със задна дата пенсиите на унгарските пенсионери с още 9,8%, колкото е прогнозираният ръст на инфлацията за тази година.

ЕС заприлича на американска колония, на американска провинция. Но не на цяла Америка, а на тази Америка на Байдън. Че тя Америка е разделена на две. Доналд Тръмп е категоричен, че войната в Украйна е грешка. Той каза следните думи: „Китай вече не ни уважава! Иран вече не се страхува от нас! Путин се присмива на нашите лидери!“. За НАТО пък какви думи каза… Неудобно ми е да ги споделя, защото бяха много обидни.

Гласът на Тръмп – Тъкър Карлсън, в прав текст каза, че Америка след изборите на 8 ноември трябва да спре да дава пари на Украйна, докато не се направи одит на Зеленски и да се види къде са отишли те. В Европа се чуват и гласове, като този на изключителния политик и държавник Вацлав Клаус – два пъти премиер и два пъти президент на Чехия, че трябва да се върви към преговори на високо ниво, между Запада и Америка от една страна и Русия от друга, за спиране на войната в Украйна. Продължаването на войната е в интерес само и единствено на Щатите, защото отслабва Русия и Европа, но не е в интерес на украинския народ. Америка и Русия са си намерили нещастен, но удобен обект, за да водят войната помежду си. Наистина това е война между Щатите и Русия, но Щатите я водят с украински войници. Дългата война не е в интерес на украинците.

На чужд гръб и 100 ракети са малко.

Смятам, че войната ще ескалира до 8 ноември. Не е изключено и до тази дата американски войски да навлязат в Украйна, тъй като това ще бъде най-силният ход на демократите да попречат на тоталното превъзходство над тях, което се очаква да имат републиканците на изборите за Конгрес.

– А България, г-н Марков? Оттук накъде?

– Ами ние вече станахме ремонтна държава. Сега трябва да търсим някой нас да ни ремонтира.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар