Home » Скандално » Гамизов: Петков явно не разбира, че който е на заплата в България не може да отдели и стотинка от нея
Гамизов: Петков явно не разбира че който е на заплата в България не може да отдели и стотинка от нея

Гамизов: Петков явно не разбира, че който е на заплата в България не може да отдели и стотинка от нея

Енергийният експерт Стефан Газимов призова премиера Кирил Петков не да иска бедният българин да си дари заплатата за въоръжаването на Украйна, а да отнеме откраднатите от олигарсите на Бойко и Доган милиони, видя Новини 0.

Ето какво написа Гамизов на стената си във фейсбук:

Вчера беше работен ден за мен и не можах да пиша много, но е факт, че гнева поразил българите след като бяха призовани, да дарят една заплата за Украйна е всеобхватен. Няма съмнение, че това е един от най-големите “гафове” на Кирил Петков досега, но гафа му на фона на изговореното и свършеното от Борисов и Доган, е “къса памет”, и да не сме виновни “ние”.

Петков не разбира, че не може да отнемаш залъка на бедния, защото който е на заплата в България не може да отдели стотинка от нея, а който е на други милионни приходи е свързан или е от ГЕРБ, ДПС, направо е олигарх или вече санкциониран от САЩ. Говоря и за хората около тези, а тези и хората около тези, са свързани с диктатурата в Москва и последното нещо, което ще направят е да дадат пари за жертвите ѝ.

Но в цялата история има нещо повече от премиерски гаф, а може изобщо да не е гаф. Вярвам, Кирил Петков наистина е смятал, че призовава за добро, но не осъзнава, колко са бедни българите.

Не осъзнава също, че българите няма да разберат, защо да дават те, ако не е взето от Борисов, Доган, олигарсите и санкционираните от САЩ.

И няма как да го разберат.

Но и българите не са невинни в тази ситуация, защото за да не поделят залъка си, са готови да захапят ръка (не е християнско това), но когато руската диктатура ги грабеше с Турски Поток с 3 милиарда лева, за Белене с 1.2 милиарда лева, за газ с 400 милиона долара, а сега много над милиард, за ядрено гориво, милиарди за горива без стотинка да плати Лукойл печалба в България – те мълчаха и сега мълчат.

Мълчаха и когато Борисов изливаше милиарди за магистрали на доверени свои хора.

Мълчаха и когато се раздаваха европарите, пак милиарди, пак на доверени на Борисов, Доган и санкционираните от САЩ.

А всичко това са пари на българите, както и са много, много по много повече от една заплата.

Кирил Петков сгреши, но всички ние сгрешихме много повече, че не го притиснахме, да даде оръжие на Украйна и 2 милиона тона зърно, защото хляба в Киев не достига.

Още повече обаче всички сгрешихме, че не се противопоставихме на корупцията и злоупотребите на ГЕРБ, ДПС и санкционираните от САЩ, защото те ни направиха толкова бедни, че да не можем да прежалим една заплата за добра кауза за цяла Европа и света!

Източник: Народ

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар