Home » Любопитно » В Добрич черешите са направо за без пари! Ето как ги търгуват…
В Добрич черешите са направо за без пари! Ето как ги търгуват…

В Добрич черешите са направо за без пари! Ето как ги търгуват…

Череши се появиха на добричкия кооперативен пазар. Днес цената на вкусния пролетен плод беше 25 лева за килограм ранни череши от Ивайловград, пише pronewsdobrich.bg.

Зареждането не е масово, само на два щанда на пазара може да се види по щайга с плодове, купувачи не бяха забелязани. Цената е изписана като 2.50 лв. за 100 грама, защото никой не купувал цял килограм.

„Вземаме, колкото за асортимент. Вчера и днес са по 25 лева, макар че чух и за по-високи цени“, каза търговец. Друг пък си спомни, че миналата година цената е била в началото 30 лева за килограм качествена череша.

Според национални медии на други места в страната плодът сега се търгува за 35 лв./кг., но е имало и цени от 50 лв.

Търговците казват от опит, че за всяка стока си има купувач, независимо от цената. Те разказват, че само преди ден пенсионерка от Монтана си купила килограм череши. По-скромно, за два лева, 15 череши си взе Габриела Николова. „Не мога да купя цял килограм. 35 лева е много, а ние сме безработни. Няма шанс“, коментира тя.

Черешите идват от Испания, а търговците казват, че когато дойде българската череша, цената ще падне.

„Ще изчакам още няколко дни. Моите на село също ще станат, ще хапвам тогава“, коментира Венцислав Горанов, жител на Монтана.

На пазара в Добрич днес търговците масово предлагат български ягоди от Тутракан за 8 лева за килограм. Има и намалени от вчерашно зареждане – те са двойно по-евтини.

По малките пазарчета из града ягодите стигат до 10 лв./кг. Богат е изборът от градински зеленчукови разсади.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар