Home » Life Story » Виктор от Тетевен заряза колата си и свали 70 кила
Виктор от Тетевен заряза колата си и свали 70 кила

Виктор от Тетевен заряза колата си и свали 70 кила

Виктор Христов от Тетевен е пример за това как човек може да се промени напълно за няколко години само с движение и без мъчителни диети. Пред Нова телевизия той разказа вдъхновящата си история, в която първата и най-важна крачка е да зареже автомобила си и да започне за ходи пеша.

През 2015 година той е тежал 143 кг, а сега е свалил 70 от тях. „Всяко движение ми беше трудно, затова навсякъде ходих с колата си“, разказва Виктор. При рутинно посещение при лекар, той чува стряскащата прогноза, че ако не вземе мерки да свали теглото си, животът му няма да продължи още дълго. Това преобръща живота му.

Виктор зарязва колата и започва да ходи пеш. Започва да спортува първо тенис на маса, а след това се занимава и с фитнес. Проблемите му не са само физически.

„Усещал съм, че съм нежелан заради телосложението си, въпреки че всички подхождаха меко и заобиколно. Любовният живот в онзи период беше по-скоро изключение, почти беше сведен до минимум. Масовото мнение е негативно спрямо пълните хора, подложени са на доста шеги и обиди“, признава от собствен опит мъжът.

Той получава обаче подкрепа от приятелите си, което го кара да продължи с опитите да отслабне. Още на първата седмица кантара показва промяна, но визуално тя започва да се усеща чак след три месеца. „Не съм се подлагал на екстремни диети, ям разделно и разнообразно, като разбира се внимавам“, коментира Виктор.

Младият мъж признава, че когато е бил над 140 кг, не е имал много мечти. Сега това също се е променило. Сега прави дълги преходи в планината, кара ски, за което винаги е мечтал и има много високи цели в живота. Виктор съветва хората с наднормено тегло да започнат с малки натоварвания, по-дълги разходки и постепенно да увеличават натоварването.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 0 Средна оценка: 0]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар