Home » Клюки » Вижте нежната половинка на новия парламентарен шеф и него – сияещ на сватбата си… СНИМКА
Вижте нежната половинка на новия парламентарен шеф и него – сияещ на сватбата си… СНИМКА

Вижте нежната половинка на новия парламентарен шеф и него – сияещ на сватбата си… СНИМКА

Най-младият шеф на парламента в новата ни история е пловдивски зет.  34-годишният юрист Никола Минчев беше предложен от „Продължаваме промяната“ (ПП) и със 158 гласа „за“, 1 „против“ и 72 „въздържал се“ получи председателския пост.

Само Стефан Стамболов е бил по-млад от него с 4 години, когато оглавява Народното събрание (НС) през 1884 г. В първото си изявление Минчев призна, че номинацията му е лично предложение на лидера на ПП Кирил Петков, който го убедил да се нагърби с тази отговорност.

Новият шеф влезе в 47-ото НС като водач на пернишката листа, но е свързан с града под тепетата, защото от шест години е женен за пловдивчанката Силвия, пише „Марица„.

От постовете на Минчев в социалната мрежа личи, че допреди да се влее в редиците на ПП, е бил фен на Реформаторския блок, а преди това и на „Демократична България“ (ДБ), както и поддръжник на протестите срещу управлението на ГЕРБ.

Никола Минчев е по-щастлив като младоженец, отколкото като шеф на парламента

Никола Минчев съпругаКрасивата му съпруга обаче и в момента продължава да поддържа ДБ, личи от профилната й снимка в мрежата. Това явно не е проблем, защото двете партии вървят към обща управленска коалиция, заедно с БСП и „Има такъв народ“. При очаквания избор за премиер на родения под тепетата Кирил Петков, Пловдив може да се похвали със сериозно завръщане във властта.

Минчев е завършил най-престижната езикова гимназия в столицата -91-ва Немска, която се намира на „Позитано“. Владее и английски език. Следва право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Работил е близо 10 години в кантората „Джингов, Гугински, Кючюков и Величков“, която напуска на 15 септември, предвид, очевидно, захващането си с политиката.

Сферите му на работа като адвокат са недвижими имоти, енергетика и общо корпоративно право.

Никола Минчев съпруга„Не се чувствам с нещо по-голям от останалите депутати. Най-важното е, че сме равни – всеки от нас има еднакви права и задължения, всеки има своите компетентности“, заяви след избора му новият шеф на парламента.

„Тепърва ще трябва да свикна с този статут, охраната е голяма разлика. Надявам се, че няма да повлияе на личния ми живот. И ще направя всичко възможно да не ми повлияе и да остана същият човек, който съм“, каза още Минчев. Той похвали и заместниците си на председателската банка.

„Екипът е доста сериозен, хора с доста сериозен опит са до мен. На председателската банка също се чувствам уверен и ще разчитам на тях“, каза още Минчев, като допълни, че би се съветвал с предишния шеф на 45-ото и 46-ото НС Ива Митева.

Минчев призна още пред медиите, че през годините е ръководил екип в адвокатската си практика, но не и толкова голям, колкото сега му се налага.

„Екип от 240 човека не съм ръководил досега, но за всяко нещо има първи път“, демонстрира увереност новият председател на НС, който се справи без гафове в първия си ден на парламентарната трибуна.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 0 Средна оценка: 0]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар