Home » Дом и градина » Вече не хвърлям стар хляб, а го ползвам в градината! Такава богата реколта не бях виждала!
Вече не хвърлям стар хляб а го ползвам в градината! Такава богата реколта не бях виждала!

Вече не хвърлям стар хляб, а го ползвам в градината! Такава богата реколта не бях виждала!

Подхранете доматите със сухари и те ще растат като луди, съветваме от 365 Новини!

През последните няколко години, при засаждането на доматите в земята, посипвам по 1 супена лъжица във всяка дупка суперфосфат и малко компост. През лятото при подхранването редувам с органични и минерални торове.

Добивите бяха добри. Но с течение на времето цените на торовете се повишиха. Компостът винаги се оказваше недостатъчен. Освен това, исках да отглеждам органични зеленчуци без използването на изкуствени торове, но без тях, за съжаление, добивът не е много голям. Миналият сезон реших да направя експеримент.

През цялата година събирах и суших корички хляб, както и хляба, който вече не е годен за консумация. Използвах и други остатъци, например, развалени бисквити и др.

Когато дойде време за разсаждане на разсада от домати, във всяка от дупките, изсипах по една шепа трохи и вода. След като водата се абсорбираше, засаждах домата, заравях го с пръст и отново поливах и накрая мулчирах. Не е необходимо последващо наторяване на доматите. Растенията стават силни – с тъмнозелени листа.

Реколтата беше богата. Реших да проверя дали това е съвпадение и повторих експеримента, но във всяка дупка добавях шепа дървесна пепел, за да балансирам подхранването на доматите. В края на сезона бях изключително доволна от резултата.

На масата имам екологично чисти домати. Няма нужда да купувам торове.

Подхранвайте растенията с трохи и пепел веднъж по време на засаждането, което е достатъчно за целия вегетационен период и ви позволява да получите отлична реколта.

Източник: Ко4

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар