Home » България » Вадят дългите хартиени списъци, всеки пенсионер трябва да го знае! Важи за пенсиите сега
Вадят дългите хартиени списъци всеки пенсионер трябва да го знае! Важи за пенсиите сега

Вадят дългите хартиени списъци, всеки пенсионер трябва да го знае! Важи за пенсиите сега

И този месец пенсиите ще се дават чрез хартиени списъци. Това обяви за БНТ новият изпълнителен директор на Български пощи Богдан Теофанидис.

Направена е стриктна организация, за да няма опашки. Причината, че пенсиите отново ще се изплащат с помощта на хартиени списъци е, че на много места компютрите все още не работят, а плащането не може да извършва смесено – трябва да е или изцяло дигитално или изцяло на хартия.

Вчера от Български пощи обяваха, че в голяма част от пощенските станции вече е възможно плащане на сметки за битови потребители на EVN. От 543 локации, в които услугата е най-търсена, е възстановена работата в 360, съобщиха от националния пощенски доставчик.

Могат да се плащат сметки за ВИК във всички пощенските офиси в страната за Варна, Добрич, Стара Загора и Перник.

Възстановено е плащане на задължения към БУЛСАТКОМ и два от местните кабелни оператори в Стара Загора.

В цялата страна в пощенските станции могат да се купуват винетки.

Екипи на „Български пощи“ продължават да работят през делнични и празнични дни за поетапно възстановяване на дейности и услуги, след като през април дружеството стана обект на хакерска атака, затруднила работата му по редица направления.

По-рано от Министерски съвет съобщиха, че млад екип от ръководни кадри на най-високо ниво от престижни международни компании поема управлението на „Български пощи“.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 0 Средна оценка: 0]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар