Home » Коментари » Боян Чуков каза кога свършва войната в Украйна
Боян Чуков каза кога свършва войната в Украйна

Боян Чуков каза кога свършва войната в Украйна

Идва ли краят на военните действия в Украйна и скоро ли ще бъде, коментира експертът по международни отношения Боян Чуков.

“Към 16 март сраженията ще започнат да затихват. Ще продължи играта на мерки и контрамерки между Русия и САЩ. Това заяви за “Твоят ден” експертът по международни отношения Боян Чуков.

По думите му това, което остане от Украйна, ще бъде лишено от излаз на Черно море. “Има втвърдяване на експертната общност – трябва да бъде демилитаризирана и денацифирана цялата територия на Украйна”, посочи той. И уточни, че влиянието на Турция на Балканите ще се увеличи.

“Не беше заложено да успее срещата на Лавров и Кулеба. На предните преговори беше насърчително да се види, че двете страни се ръкуват”, сподели от своя страна дипломатът Елена Поптодорова. И допълни, че големият въпрос и опасност е да се направи опит да се отцепи достъпа на Украйна до Черно море.

“Русия се обрича на живот на парий, извън всякакъв нормален маниер на общуване. Китай няма да бъде еднозначен в отношението към Русия, зависи от интереса му. Ще държи вратата си отворена и към Запада”, коментира Поптодорова.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар