Home » Скандално » Борисов: Радев гласува 3 минути и 40 секунди с машина. Значи хората трябва да са два пъти по-интелигентни от него
Борисов: Радев гласува 3 минути и 40 секунди с машина. Значи хората трябва да са два пъти по-интелигентни от него

Борисов: Радев гласува 3 минути и 40 секунди с машина. Значи хората трябва да са два пъти по-интелигентни от него

Премиерът Бойко Борисов коментира темата с машинното гласуване за предстоящите парламентарни избори на 11 юли.

„Всеки ден вече си задавам въпроса Централната избирателна комисия дава ли си сметка, че остава един месец до изборите и че с това машинно гласуване навсякъде могат да направят голям проблем. Слагат си по 2 минути на машина. Никъде не са се наредили хората на опашка, за да влизат като на конвейер на двете минути вътре.“

Това коментира на среща-разговор с млади кадри на ГЕРБ от различни региони в страната председателят на партията Бойко Борисов и даде пример в президента Радев:

„А и самият Радев – 3 минути и 40 секунди гласува. Значи хората трябва да са два пъти по-интелигентни от него излиза… Но за да не звучи, че го нападам, ние с Христо Иванов отидохме и си попълнихме хартиена бюлетина, да не се изложим…“

Според Борисов вчера ЦИК показал, че „не могат да си включат една машина“. Той изрази съмнения, че има план за събаряне на изборите и въвеждане на диктатура.

Лидерът посъветва младите партийни кадри да следват девиза от времето на комунизма „Единство, творчество, красота“ (б.р. – девиз на асамблеята „Знаме на мира“), защото бил актуален и днес.

30-годишният председател на общинския съвет на Велинград Любомир Перчинков заяви, че е от това поколение, което помни какво е било преди управлението на ГЕРБ и може да направи сравнение. Колегите му от други градове също коментираха, че откакто ГЕРБ управлява, регионите им са коренно променени към по-добро. Казанлък е град на щастието, откакто управлява кметът на ГЕРБ, посочи млада дама на име Йоана, която бе представена и като майка на трима сина. Няколко от присъстващите в залата казаха, че управлението на ГЕРБ е променило наследството от социализма.

Докато онлайн излъчването на срещата все още течеше, на Борисов бе даде лист с опорки за току-що приключилия брифинг на финансовия министър Асен Василев:

„Току-що Асен Василев е казал, че към началото на май бюджетът вече има сериозни проблеми (…) А на 23 май е казал теглене на нов дълг вероятно няма да се наложи и фискално страната стои добре.“

Борисов наречен още служебните министри „членове на предизборния щаб на Радев, незнайно защо наричани от журналистите служебно правителство“.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар