Home » Скандално » Борисов: Направих недопустими грешки. Парите на олигархията са срещу нас
Борисов: Направих недопустими грешки. Парите на олигархията са срещу нас

Борисов: Направих недопустими грешки. Парите на олигархията са срещу нас

Борисов заговори за първи път, че е направил грешки и то в първо число единствено число.

Обикновено сме свикнали да чуваме признания за грешки, но в общ план.

Направих недопустими грешки, които се отчитат като успехи от европейските ни партньори, заяви изненадващо пред Националното събрание на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той посочи, че пред партията предстоят два много тежки месеца, тъй като срещу нея с цялата си финансова мощ се е „изправила олигархията“.

Както се очакваше, събранието гласува освобождаването на кмета на София Йорданка Фандъкова и на кмета на Бургас Димитър Николов като заместник-председатели на партията.

Двамата обаче остават членове на Изпълнителната комисия.

„Сега да не прочетем, че сваляме доверието“, каза Борисов. Той уточни, че не сваля доверието си от тях, но партийната работа изисква време, а те като кметове го нямат.

„За времето, в което те двамата управляват тези градове, те станаха в пъти по-добро място за живеене, направиха се толковa много неща – от метрото, през спортните зали до пътищата“, посочи той.

Като членове на Изпълнителната комисия бяха освободени Менда Стоянова, Красимир Велчев и Пламен Нунев.

Бойко Борисов определи Красимир Велчев като „сърцат войн, безукорно честен, депутат няколко парламента“.

„Една дума лоша не мога да кажа за него, той остава да работи в партията с цялото си сърце и душа. За Нунев мога да кажа същото, колега още от полицейските ни години, но с някои наши грешки загубихме изборите в Русе, нормално е да дадем път на нови хора, а той да остане да им помага.

Менда Стоянва беше един от темелите във финансите, в това, че успяваше да направи бюджети много, много години напред. Тя продължава да работи за партията. На тримата и на Митко, и на Данчето едно огромно „Благодаря“ за това, което са свършили“, посочи лидерът на ГЕРБ.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар