Home » Коментари » Борисов: Машинките са пипнати, няма българска следа във взрива на Кримския мост
Борисов: Машинките са пипнати няма българска следа във взрива на Кримския мост

Борисов: Машинките са пипнати, няма българска следа във взрива на Кримския мост

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова ЦИК да осигури достъп на компютърни специалисти от всички партии да проверят сигурността на вота. Той изрази съмнения, че има намеса в машините за гласуване.

„Машините са пипани 100% и се надявам днес ЦИК да ме опровергае като ме чуе и да разрешат на компютърните специалисти от вяска партия да проверят – да им предоставят кода в присъствието на ЦИК да отворят и да погледнат. 70 000 души да идат до урните, само за да натиснат копчето „Не подкрепям никого“, не може да е това.

Въпреки обвинението от ГЕРБ няма да подават сигнал до прокуратурата, защото по думите на Борисов тя „не е инструмент на политическите партии“.

ГЕРБ не вижда българска следа във взрива на Кримския мост

Според лидера на ГЕРБ Бойко Борисов не може да се говори за българска следа по случая с камиона, който предизвика взрива на Кримския мост.

„Имам лош привкус от думата „българска следа“, защото и при атентата за папата се говореше за българска скледа и самият той каза после, че това не е вярно. По време на война всеки гледа да изхвърли напрежението някъде навън. Камионът е минал през пет държави. Ясно е, че взривът не е натоварен тук, защото иначе нямаше как да мине границата, можеше и да се взриви“, коментира Борисов.

По думите му заради политическата ситуация у нас България е в изолация и изглежда грозна и нестабилна отвън.

Междувременно БСП призова Румен Радев да даде ясен отговор защо България присъства в информацията, изнесена от руска страна за взрива на Кримския мост, така че страната да не бъде въвличана по какъвто и да е начин в конфликта.

Борисов отново изтъкна, че от ГЕРБ не предлагат коалиция, защото тя е невъзможна, „но има политики, 5-6 неща, по които можем да имаме единомислие и да прекараме държавата през кризата“.

„Защото, ако ние не успеем с мандата, няма как да се случи и с другите два“, уточни Борисов.

Борисов призова партиите към смирение, защото войната става все по-страшна

По думите му заради политическата ситуация у нас България е в изолация и изглежда грозна и нестабилна отвън.

От ГЕРБ-СДС продължават да очакват представители на „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ на преговорите на контактните групи.

Борисов призова всички политически сили да се смирят, така както от ГЕРБ са се смирили след резултатите от изборите.

„Хората са уплашени, уморени – виждате взривове в Киев, бутнаха най-личното нещо на Путин – моста в Крим. Войната е все по-жестока и страшна. Ние се нуждаем от Министерски съвет и Народно събрание“, посочи Борисов.

Той посочи, се с голямо уважение се отнася към „Възраждане“ и много по-лесно би се работило с тях, защото са сериозни хора.

„Проблемът там е идеологически, защото няма на какво да стъпим като темели – те са за референдум за членството ни в НАТО, против еврозоната и да не се помага на Украйна. Това са неща, които противоречат на нашите първи точки в програмата, а по тях имаме съвпадение с ПП, ДБ и ДПС. Ние именно там търсим възможности“, поясни Борисов.

Лидерът на ГЕРБ изброи първите точки от програмата на партията – евроатлантическа ориентация, подкрепа за Украйна, влизане в еврозоната. Именно по тези точки той очаква да намерят общ език с „Продължаваме Промяната“ и „Демократична България“. Затова е излъчил за водещи на контактните групи Росен Плевнелиев и Соломон Паси – хора, по думите му, с безупречна евроатлантическа ориентация и неутрални фигури. От ДПС той очаква също подкрепа по ключови приоритети.

Малко да се кротнем всички и да кажем какво можем да направим, призова Борисов останалите политически сили.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар