Home » Свят » Борисов за кученцето, което подари на Путин: Не исках да му го давам, но ми обеща, че ще си го гледа добре
Борисов за кученцето което подари на Путин: Не исках да му го давам но ми обеща че ще си го гледа добре

Борисов за кученцето, което подари на Путин: Не исках да му го давам, но ми обеща, че ще си го гледа добре

Не знам кой съветва управляващите да участват в толкова много и различни предавания, но навсякъде казват различни неща за газа. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на извънреден брифинг в централата на партията. Темата – цената на газа и посредниците при покупката на синьото гориво. 

„Този човек все едно е паднал от луната, а е енергиен министър. Абе човек, ти трябва сега да говориш за газа в Черно море, за проучванията за шистовия газ, за находищата – проучвания, които сме платили“., заяви Борисов.

Той направи пълен преглед на вчерашното интервю на Александър Николов пред bTV.

„Всеки ден затъват все по-дълбоко и по-дълбоко с изказванията си. Германия и Франция могат да си плащат сами руския газ, но ние не можем? Защото сме по-богатите ли? Те си играят със съдбата на народа“, заяви Бойко Борисов, относно съмненията, че има посредник, който оскъпява газовите доставки в България. „Фирмата МЕТ резервирала количества за собствени търговски цели.

ДБ трябва да разберат как обслужват агресора и диктаторът Путин чрез купуването на газа от посредници“, категоричен е лидерът на ГЕРБ.

Борисов допълни, че пазарът нямало да е по-евтин, ако сме били резервирали количества.

„Страшни схемаджии са. Там са мислители, които нямат равни. В България такива не бяха идвали“, каза Борисов.

Борисов допълни, че неслучайно Кирил Петков казва, че държавата е един разпределител на пари – взема от едни хора и дава на други, а те изнасят в офшорни компании. Теглят заеми, за да изплащат схемите си. Ако дойде друго правителство след 3 години, то то няма да може да прави никакви политики, а ще трябва да връща милиарди, обясни Бойко Борисов. Инфраструктурата за пренос на газ е 100% собственост на българите, добави той.

Теменужка Петкова допълни, че темата свързана с доставките на природен газ е въпрос на национална сигурност и законът ясно е казал кой и къде определя покупката и доставката на газ а това е НС и МС. Тези „борци против корупцията“ взеха натъмно решение, че спират доставките на газ от Булгаргаз. Ние се чудихме защо не идват в Народното събрание, а то е било заради това. Скъпата цена на газа ще я платят

българските граждани, отсече още тя.

Борисов поясни, че „Чирен“ е бил изпразнен и е оставен на 18%.

„С тези 18%, 8-9% могат да играят по фактури. Вкарват по фактури евтиният газ от „Чирен“, намаляват за пред очите ви цената, този газ обаче си стои там, в същото време продължават да купуват скъпия газ и той отива на фактурите ви. А иначе като излезе КЕВР ще кажат, че цената е тази – но те вкарват в микса това, което е на дъното на „Чирен“. А после, производството, битовият потребител ще плаща друга цена, просто за да ви замазват очите ще правят тази манипулация, те я правят втори месец. Затова не си напълниха като Полша и Европа хранилищата, за да могат да играят с цената“, каза Борисов.

„Някой минал в централата и ми оставил снимки от най-тежките самолети, нали уж не изнасяме оръжие, твърди Кирил Петков. Като гледам снимките – на същия самолет, аз съм служил на такава машина – бойни машини. Изнасяме, нещо правим, ама защо ме питате за къде ги изнасяме, казва Петков. Имаш ДАНС, служби, питай, като не знаеш, пък кажи две думи конкретни“, критикува го експремиерът, като беше категоричен, че оръжие се изнася.

Борисов не пропусна и обвиненията на Лена Бориславова, че е подарил кученце на Владимир Путин. “И сега се лигави една като обяснява за кученцето и газта. Не ви ли е срам, бе? Правили сме го за народа, за хората, хората обичат кучета в България“, каза той. Това заяви лидерът на ГЕРБ.

„Сега вие гушкате шпицове, малки, такива-онакива, дето не мяза много… кокер шпаньоли, болонки, а нямаше българско куче. И като дойде Путин, тогава беше премиер, неговото, което взе, го гледа и направо му се хвърли в краката. Той го взе, гушна го и така го взе. Аз му казах: „Ако ще го гледаш, ти го давам,“ разказа Борисов. „Иначе ги обичам като деца, няма да ти го дам“. Той ми вика: „Обещавам, че ще го гледам“ – нека да ме опровергае.“

Вчера пред БНР началникът на кабинета на премиера Кирил Петков – Лена Бориславова коментира, че „благодарение на ГЕРБ има един единствен доставчик, в чийто пълен контрол България е била поставена години наред, на единствената му воля, до степен, до която е трябвало да подаряваме кученца на истинския работодател на ГЕРБ, за да можем да си гарантираме, че няма да ни спират газовите доставки. Това не е достойна позиция на България“, каза тя, като визираше подареното кученце от породата българско овчарско куче, от Борисов за Владимир Путин, който тогава беше премиер на Русия.

Борисов обяви, че лично той е сред хората със заслуги да бъде регистрирана породата, разказа историята му като го сравни с други породи, станали емблематични за отделните страни като френски булдог, немска овчарка и други. Борисов обяви, че Путин сам попитал за кучетата, а тогава имало „едно кучило“ и той му го показал, а подареното кученце само се хвърлило в краката на руския премиер. Той му го подарил срещу обещание да се грижи за него.

„Даже дни по-късно звъннах и им викам на шега: „Ей, да не вземете сега да го разпорите да търсите чипове в него“, разказа Борисов.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 0 Средна оценка: 0]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар