Home » България » Борисов: Държавата ще лети по нанадолнището
Борисов: Държавата ще лети по нанадолнището

Борисов: Държавата ще лети по нанадолнището

Радвам се, че безработицата спадна на предишните нива. Отваря се и летния туризъм. Интересува ме добруването на хората и България да е силна и предвидима държава. Знам при какъв задкулисен диалог е свален дневният ред днес.

Това заяви премиерът в оставка Бойко Борисов, който се срещна с Деница Сачева, Лъчезар Борисов и Кирил Ананиев. „Коя сила извади тази точка от дневния ред – Росенец, задавам въпроси“, каза Борисов, цитиран от БГНЕС.

„Припомням му, че преди месеци БСП и ДПС излизаха от залата непрекъснато и аз се молех на Марешки да вкара депутатите в залата. С днешните огромни мнозинства да закриеш КПКОНПИ, със запорираните стотици милиони левове сметки, които в момент, в който паднат ще бъдат изнесени в чужбина и може с тях ще бъдат плащани следващите избори. Всичко е в помощ на Радев за президентските избори“, посочи Борисов.

Премиерът в оставка каза още:

„Някой цели да няма правителство. Да не говорим за гласуване по пощите. В САЩ например гласуването по пощите не бе признато. Какво доверие ще има тогава, ако властта се даде на един човек. Електронното гласуване ще направи хакерите много богати хора. Всички държави се отказаха от това. Киберсигурността е важна. САЩ направиха агенция за борба с намесата в изборите, а ние вкарваме при агнетата вълците.

Всичките тези промени на парче, спецпрокуратура, спецсъд -това е искане на ЕК. Те ги ликвидират за един ден. Представяте ли си нещо мислено с години, с препоръки от ЕК, подчерта Борисов. Искате само да атакувате Борисов, добре, атакувайте го. На следващите избори да приемем, че ГЕРБ не е първа, а втора или трета политическа сила. БСП и ДПС пак ще са в парламента и пак без тях няма да можеш. Докато си правим избори държавата ще лети по нанадолнището“.

„Дано вложат и малко разум и да спрат да спекулират, особено Радев за актуализацията на бюджета. Да си излъчат правителство, но не могат да ме накарат да се подпиша под престъпно искане, примерно както за ваксините, не мога“, обясни още Борисов.

От своя страна Кирил Ананиев заяви, че от началото на пандемията до края на извънредната епидемична обстановка, която беше продължена, до юни ще бъдат изразходени 6,1 млрд. лева за борба с COVID-19, лечението на гражданите и покриването на социално-икономическите мерки на правителството.

За миналата година от тези пари са изхарчени 4,1 млрд. лева за справяне с пандемията, което е 3,5% от БВП. За тази година ще разходваме около 2 млрд. лева, добави Ананиев.

Мерките за подкрепа на домакинствата са 2,2 млрд. лева, от тях 1,2 млрд. лева за миналата година и 1 млрд лева за тази година. Мерките за подкрепа на бизнеса са 2,3 млрд. лева, уточни Ананиев.

Лъчезар Борисов заяви, че България е постигнала 10-годишен рекорд по отношение на чуждестранните инвестиции. Насърченията на Министерството на икономиката по време на кризата са 1,8 млрд. лева.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар