Home » Коментари » Борисов: България сама си спря кранчето, защото се прави на ястреб
Борисов: България сама си спря кранчето защото се прави на ястреб

Борисов: България сама си спря кранчето, защото се прави на ястреб

Бившият премиер Бойко Борисов се изяви като адвокат на руската компания Газпром, която реши да ни спре газоподаването. “Никой не ни е спирал кранчето. България си го спря сама, правейки се на ястреби. Пиарът им е такъв”, коментира лидерът на ГЕРБ пред журналисти в партийната централа.

На въпрос кой е виновен, че страната ни към днешна дата е зависима от руски газ, Борисов се върна към 681 г., когато е основана българската държава. “Още когато хан Аспарух, хан Кубрат, хан Крум, българските велики ханове се установяват на тази територия, са направили така, че да сме геостратегически най-близко до тях”, обясни бившият премиер. Той продължи с това, че по време на комунистическия режим у нас газопреносната ни мрежа е развивана да е 100% зависима от Русия и само с една входна точка на Дунав. “След това други правителства правиха Южен поток, правиха много други неща”, допълни Борисов.

По негови думи единствено правителството на ГЕРБ е работило за истинска диверсификация и я постигнало, за което е трябвало да получи благодарности. “Ясен ли съм”, попита Борисов журналиста, който му зададе въпроса, и после се зарече, че, ако беше с джипката, щеше да го води от точка до точка, докато не каже “да”.

После лидерът на ГЕРБ се впусна да коментира темата с кученцето, което през 2010 г. подари на руския президент Владимир Путин. Той разказа, че преди време заедно със Стефан (бел. ред. най-вероятно Стефан Попов – председател на Българско овчарско куче) започнали да издирват породата по планините, за да могат да я развъждат, а впоследствие България да регистрира своя порода овчарско куче.

“Сега вие гушкате шпицове, такова-онакова, кокер шпаньоли, болонки, а нямаше българско куче. И като дойде Путин, тогава беше и премиер, неговото, което взе, го гледа и направо му се хвърли в краката. Той го взе, гушна го и така го взе. Аз му казах: “Ако ще го гледаш, ти го давам. Аз ги обичам като деца, иначе няма да ти го дам”. Той ми вика: “Обещавам, че ще го гледам”, разказа Борисов за случката. Няколко дена след този момент се обадил на Путин и му казал: “Абе ей, да не вземете сега да го разпорите да му търсите чипове, подслушватели, това е душичка златна, няма да го пипате”.

Източник: “СЕГА”

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 0 Средна оценка: 0]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар