Home » Коментари » Бойко Рашков за ДПС: Пехливан политици. Ще изнеса факти как притискат хората да гласуват за тях
Бойко Рашков за ДПС: Пехливан политици. Ще изнеса факти как притискат хората да гласуват за тях

Бойко Рашков за ДПС: Пехливан политици. Ще изнеса факти как притискат хората да гласуват за тях

Служебният вътрешен министър Бойко Рашков разкри, че на изборите на 11 юли е имало много нарушения, за които тепърва ще изнесе факти.

Той направи изявление пред медиите, като коментира и скандала „Пандора Пейпърс“, като каза, че: “трябва да се изследват фактите от службите в страната. За съжаление отново ще вървим след събитията“.

Относно темата с изборите, Рашков поясни, че скоро ще изнесе факти, свързани с изборите от 11 юли, пише Dnes.bg. “В близките дни ще се спра на конкретни факти. Вчера в Кирково е заловен гражданин, който е заплашвал друг, че трябва да гласува за ДПС иначе няма да получи отопление през зимата”, това коментира пред журнaлисти министър Рашков.

“Тези дни ще изнеса в публичното пространство множество подобни случаи във връзка с изборите от 11 юли, за да покажем как една партия се грижи за правата и свободите на българските граждани, притискайки ги да гласуват точно за нея.

Тази статистика е приготвена доста отдавна и аз съм я спестявал до момента, но сега ще я изнеса, за да защитя името си. Чух изрази, като “репресия” и “антидемократичност”, което е свързано с моето име. Няма да позволя да бъде опетнявано името ми от пехливан политици и от произволно хвърлени обвинения”, каза още Рашков.

“При положение, че цялото общество знае, че се купуват и продават гласове в нашата страна МВР, който е един от органите, който може да противодейства на тези действия, да не действа както не бяха действали до този момент предишните министри на вътрешните работи – Терзийски и Младенов. Ние статистически доказваме, че към онзи момент тези министри, които са били пряко подчинени на Борисов, не са извършили абсолютно никаква дейност във връзка с изборите, които са били провеждани към онзи момент, с изключение на партии извън ГЕРБ и ДПС, например партията на Божков и партията на Цветан Цветанов”, каза Бойко Рашков.

“Към 11 юли ние сме започнали разследване към близо 100 подобни производства и сме ги уточнили по партии. На първо място е ГЕРБ, а на второ – ДПС”, уточни още Рашков.

“От началото на юли до средата, благодарение на засилената активност на полицейските органи в страната, ние, както никога досега имаме нулева престъпност в този период”, каза служебният вътрешен министър.

Той коментира също и случая с Арсенал. “В Арсенал са задържани лица, които са искали да изнесат от страната документи и продукция, която има фирмено значение”

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар