Home » Скандално » Бойко Борисов и ГЕРБ се връщат в играта с нова схема – сменят Кирил Петков с Асен Василев, като премиер
Бойко Борисов и ГЕРБ се връщат в играта с нова схема - сменят Кирил Петков с Асен Василев, като премиер

Бойко Борисов и ГЕРБ се връщат в играта с нова схема – сменят Кирил Петков с Асен Василев, като премиер

България може да има ново правителство с премиер Асен Василев, ако бъде прокарана идея на шайката ГЕРБ. Хората на Бойко Борисов са склонни да станат част от огромно мнозинство при ремонт на кабинета и смяната на премиера Кирил Петков с Асен Василев.

Естествено, сделката си има цена. Вероятно от ГЕРБ ще поискат спиране на всякакви разследвания срещу Борисов, който дори беше арестуван след свидетелстване на Кирил Петков. Премиерът стана черен в очите на гербопитеците точно покрай задържането на Баце и това е причината да искат отстраняването му.

В интерес на истината западни дипломати отдавна натискат за по-широка коалиция, уплашени от руското влияние у нас, пише „Галерия“.

САЩ и ЕС в никакъв случай не искат служебно правителство контролирано от президента Румен Радев, който има мека позиция относно войната в Украйна.

Асен Василев успешно влезе в ролята на „ястреб“ срещу Русия и дори беше похвален от западни медии, за които даде интервюта.

Не е ясно обаче дали самият финансист от Хасково има подобни намерения.

Най-малкото защото е стар приятел с Кирил Петков, а и не иска да излиза на първа позиция под светлината на прожекторите. Макар че по време на пресконференцията на „Промяната“ точно Асен Василев се държеше като премиер.

Засега правителството изглежда стабилно, довериха депутати от „Промяната“. Според тях няма никакви драми с БСП, като пререканията по темата с оръжието за Украйна са игра на Нинова с публиката.

Хората на Петков и Василев се страхуват много повече от нестабилното поведение на „Има такъв народ“. Хората на Слави на няколко пъти бяха на път да взривят коалицията заради личните мераци на Тошко Йорданов, Ива Митева и Любо Каримански.

Неслучайно Дългия прати в Киев с Кирил Петков журналиста Станислав Балабанов, който е доста по-умерен и склонен на диалог.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 0 Средна оценка: 0]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар