Home » Life Story » Благоевградчанка дойде на бала си с бебе на ръце, а 18 години по-късно никой не повярва на очите си (СНИМКИ)
Благоевградчанка дойде на бала си с бебе на ръце а 18 години по-късно никой не повярва на очите си (СНИМКИ)

Благоевградчанка дойде на бала си с бебе на ръце, а 18 години по-късно никой не повярва на очите си (СНИМКИ)

Абитуриентските балове са извор на особен род креативност, касаеща возилата, с които момчетата и момичетата се появяват в абитуриентската си вечер. А в Благоевград дълго ще помнят това, което се случи на тазгодишните балове.

Благоевградчанка, дефилирала преди 18 г. на абитуриентския си бал с бебето си на ръце, сега го закара на бала му с тир! Илиан Димитров завършва специалност „Архитектура и реставрация“ в Строителната гимназия в Благоевград.

жена тираджийка

Преди 18 г. майка му Мария предизвика огромен медиен интерес, след като в 12 клас се омъжи за любовта на живота си Димитър Димитров и роди първата им рожба, без да прекъсне образованието си. Тогава тя отиде на бала на ръце със 7-месечния си син Илиан и вероятно той е единственият в Югозапада, който за втори път в живота си преди дни вървя по червения килим, но вече като зрелостник, съобщава struma.bg.

абитуриент Благоевград

Димитър и Мария Димитрови са единственото семейство тираджии, които от 2 г. делят едно работно място. Пръв преди десетина години като професионален шофьор по пътищата на Европа тръгнал Димитър.

„Работех в една сладкарница. И двамата много обичаме да пътуваме и няколко пъти ме взимаше „на екскурзия“ да му правя компания. Толкова ми хареса, че се запитах защо и аз да не го правя и да изкарвам пари“, разказа Мария. Половинката й я подкрепил вдъхновено и въпреки първоначално неодобрителна реакция на двамата им синове какво ще кажат хората Мария отново разкъсала стереотипите. Записала курс за професионалисти, взела успешно изпитите и седнала в шофьорската кабина като сменник на мъжа си.

семейство бал

„Децата ни в началото бяха скептични, но като видяха колко съм амбицирана, бързо промениха мнението си и сега са изключително горди с мен“, призна еманципираната дама, а желанието на първородния им син да го закара с тира на бала приела като голяма чест и признание. Заради служебните ангажименти на родителите подготовката на бала на Илиан се оказало предизвикателство за цялото семейство. Наложило се да привлекат близки и роднини да помагат за организацията, а майчиният тоалет бил изработен от дизайнер почти дистанционно с указания по телефона по време на поредния курс до Португалия и обратно и една проба три дни преди бала.

„Стайлингът на цялото семейство за празника бе изцяло моя идея, но най-големият ни проблем се оказа как да опазим тайната около специалния подарък, който решихме да направим на сина ни за завършването“, разкри Мария Димитрова. От няколко години Илиан настоявал пред родителите си да му разрешат да стегне и подкара старото „Алфа Ромео GTV” в гаража, което майка му спряла да кара преди 5-6 години.

„Това е първата ми кола, специален подарък от мъжа ми и сигурно заради това много си я обичам. От доста време не бе в движение и решихме да изпълним мечтата му, но искахме да е изненада. Успяхме да го направим с помощта на кумашина ни, който изваждаше автомобила по тъмно (визията е запомняща се и все някой щеше да го забележи по светло), за да го откара на ремонт, после и на цялостно боядисване, за да грейне като нов. Нито Илиан, нито брат му Валентино, който също учи в Строителната гимназия, усетиха „заговора“ ни и изненадата в деня на бала ни се получи“, доволна е майка им. Абитуриентът бил толкова поразен и шокиран, че не успял да сдържи сълзите си от щастие.

По „червения килим“ настоял с него да мине и майка му, както преди 18 г., когато шокирала благоевградчани, като отишла на бала като абитуриентка в Шесто СОУ – Благоевград с бебето си на ръце. Съучениците на Илиан много настоявали и майка му да се присъедини към тях на екскурзията им до турския курорт Кушадасъ, която организирали по повод дипломирането си.

„Преди години имаше хора, които опитаха да ме наранят и манипулират. Простила съм на всички, защото поведението и думите им само ме направиха по-силна. Благодарна съм на мъжа ми за огромната подкрепа и сила, която ми дава, и на родителите ни за помощта да отгледаме децата си и те да пораснат отговорни, самостоятелни, интелигентни млади мъже. Смятам, че най-важното нещо в семейството е да има контакт, затова у дома много говорим, за всичко, независимо дали сме на път, или не“, откровена е Мария.

Затова с мъжа й подкрепят големия си син в избора му да започне работа по специалността си след дипломирането. „Иска да замине в чужбина, но още не е решил къде. Със сигурност ще е някъде в Европа, но каквото и да реши, няма да му пречим, защото всеки сам избира съдбата си. Преди години ние последвахме своята и живеем като в приказка, дано да се случи и на децата ни“, пожелава си  майката.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 3 Средна оценка: 3.7]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар