Home » Свят » Бил Гейтс знае кога ще приключи пандемията
Бил Гейтс знае кога ще приключи пандемията

Бил Гейтс знае кога ще приключи пандемията

Смъртността от COVID-19 и общите нива на заразяване може да достигнат средните за сезонния грип до следващото лято. Това прогнозира основателят на Microsoft Бил Гейтс, който беше гост на „Нов икономически форум“ в Сингапур, съобщава „Ройтерс“.

Той обаче направи уточнението, че това е при условие че не се появят нови, по-опасни щамове.

Според Гейтс на фона на развитието на естествения имунитет, ваксинацията и появата на нови лекарства смъртността и заболеваемостта би трябвало рязко да се понижат и при липса на нови щамове до средата на 2022 г. тези цифри може да достигнат сезонни данни за грип.

Същевременно основателят на Microsoft призова световната общност да работи активно за ликвидиране на COVID-19, за да намали заплахата от нови пандемии.

Той заяви, че очаква с нетърпение светът да се справи с предизвикателствата относно доставката на ваксини срещу коронавирус през следващата година.

Бил Гейтс и бившата му съпруга Мелинда ръководят благотворителна фондация, насочена към борба с опасните болести в развиващите се страни, както към и развитие на здравните и образователни програми в САЩ. Чрез фонда вече са разпределени стотици милиони долари за разработване на ваксина срещу COVID-19 и за подкрепа на бедните, които са най-уязвими от пандемията.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар