Home » Здраве » Билков сироп от гулия (земна ябълка) против рак – ето как се приготвя!
Билков сироп от гулия (земна ябълка) против рак – ето как се приготвя!

Билков сироп от гулия (земна ябълка) против рак – ето как се приготвя!

Рецептата ми е дадена от баба Кера – лечителката от с. Блатец

Записала съм я така, както ми я е продиктувала. Този сироп тя го е препоръчвала не само при раковите (онкологични) заболявания, но и при проблеми със стомашно-чревния тракт, при диария, при проблеми с черния дроб и жълтеница.

След като започнах да уча „Фармацевтична биохимия“, започнах да търся обяснение чрез биохимията на положителните резултати на лечението със сиропа от гулия при различни заболявания.

Направете си полезен билков сироп от гулия

В различни изследвания е установено, че сиропът от гулия се препоръчва при различни здравословни и диетични режими на хранене. Инулинът и фибрите в този корен отстраняват и извеждат от тялото солите на тежките метали, нитрати и радионуклиди.

Билковият сироп от гулия (земна ябълка) се прилага успешно след тежко боледуване на организма, има възстановяващ ефект и повишава работоспособността на организма (притежава имуностимулиращ ефект – повишава ефективността, жизнеността на организма при неблагоприятни условия на околната среда).

Възстановява правилната работа на стомашно-чревния тракт, изчиства черния дроб от токсини, нормализира чревната микрофлора, повишава нивата на хемоглобина.

Доказан ефект при лечение на дисбактериоза, премахва киселините.

Най-важното е, че има нисък гликемичен индекс, подобрява метаболизма – невероятен помощник е за отслабване и изхвърляне от тялото на натрупаните токсини и шлаки.

Важно е да знаете полезните свойства на гулията (земната ябълка):
– полизахаридът инулин подобрява обмяната на веществата, поддържа нормалната микрофлора в червата и нейната работа, намалява нивата на холестерола;

– пектин и целулоза отстраняват токсините и шлаките от тялото, както и с тежки метали и радионуклиди;

– витамини С, В1, В2 и РР и микроелементи, особено природен силиций, желязо, магнезий, калий и др. укрепват ставите, костите, сърцето, укрепват имунната система и общото здраве

– подобрява зрението

– намалява нивата на кръвната захар

– повишава нивата на хемоглобина поради високото съдържание на желязо

Ето ви и рецептата как да си направите сами сироп от гулия (земна ябълка):

Вземат се грудките от гулията около един килограм и се рендосват. След това се взема тензух и през три пласта от него се прецежда сокът. Когато е готов се слага на водна баня на тих огън да къкри за половин час – след това се оставя около 4 часа да изстине и отново се загрява пак на водна баня и това се прави общо три пъти – готовия сироп се прецежда много добре и се прибира в сух съд и се затваря – приема се по – нужда по 2 супени лъжици – сутрин и вечер по една преди хранене.

Ако има рак или тумор, освен сиропът гулията да се яде сурова на салати, готвен на супи и да се добавя и тиква към яденето.

Когато човек е натровен или има отворени язви – освен храненето с гулията и да се пие сиропът, да се правят компреси със сурови настъргани грудки – лапи.

Бъдете здрави!

Из Сборник „…от старите тефтери на дядо…и нещо от мен“ – Елионора Недялкова

Изготвил: инж. Елионора Недялкова – консултант – фитотерапевт

Рецептата е публикувана във Фейсбук групата „Вегетарианска и веганска кухня“

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 0 Средна оценка: 0]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар