Home » Скандално » Бизнесмен изригна срещу държавната машина с „кърваво писмо“ (замесен е и Кирил Петков)
Бизнесмен изригна срещу държавната машина с "кърваво писмо" (замесен е и Кирил Петков)

Бизнесмен изригна срещу държавната машина с „кърваво писмо“ (замесен е и Кирил Петков)

В отворено писмо до медиите бизнесменът Васил Димитров, собственик на „ЕВРОЛАБ 2011“ ЕООД, която се занимава с фитосанитарния контрол на ГКПП „Капитан Андрееево“, описва упражнен върху него силен натиск да се раздели с бизнеса си.

Димитров разказва, че с него се свързало лице, което по думите му се свързва с подземния свят, и му поставило ултиматум да се откаже от дейността, който извършва фирмата му на границата с Турция. В противен случай щял да го принуди да прекрати работата си, като използва за това държавния апарат. Димитров не се поддава на натиска.

Скоро след това на граничния пункт отива лично премиерът Кирил Петков, за да инспектира лабораторна дейност на фирмата. Димитров твърди, че оттогава той и служителите му са подложени на постоянен нагъл тормоз от държавните органи.

От Новини 0 публикуваме целия разказ на Васил Димитров:

„През месец февруари 2022 г. с мен се свърза човек, близък до лице – известен български бизнесмен, чието име се свързва с организираната престъпност от времената на прехода.

Този човек ми съобщи, че въпросният бизнесмен има интерес към моя бизнес и го иска за себе си – иска да купи фирмата ми и или ще му я продам на цена определена от него, или бизнесът ми ще бъде отнет с помощта на държавата, тъй като както винаги, така и в момента, той се ползва с протекции на най-високо държавно ниво и има огромни финансови ресурси.

Въпреки че въпросният бизнесмен е публично известен и всичко, което посредникът ми каза, аз знаех, че наистина е така, отказах категорично и обясних, че имам договорни отношения с над 700 фирми вносители, имам и договор за наем с БАБХ за помещенията, в които работя, и нямам намерение да се отказвам от работата си.

На следваща среща посредникът ми даде да говоря по телефона с въпросния бизнесмен и той с видимо изнервен глас ми даде срок от десет дни да си помисля. В противен случай ме заплаши, че целия държавен апарат ще се стовари върху мен и фирмата ми и ще бъде намерено основание да ми бъде прекратен договорът за наем на помещенията, в които работя, тъй като има огромни политически протекции от властимащите в момента, като след това негови фирми ще поемат моята дейност. Отново отказах, като вежливо обясних, че нямам намерение да се поддавам на изнудване, а той ми каза че много скоро ще се разделя с бизнеса си.
Скоро след това на 1 април 2022 г. проблемите ми започнаха с визитата на премиера г-н Петков, когато той пристигна на ГКПП Капитан Андреево и лично инспектира нашата лабораторна дейност, въпреки че не разполага с необходимата за това компетенция както и специално, за да разпореди поредната проверка на дейността ни.

Тогава аз разбрах какво значи „най високото държавно ниво“, което визираше близкия до властта олигарх и разбрах докъде всъщност са се разпрострели пипалата на мафията. Разбрах че всичко, срещу което сме се борили през годините назад, не само все още съществува, а напротив – избуяло е в чудовищни размери до самия връх на държавната власт.

Оттогава аз и служителите ми сме подложени на постоянен нагъл тормоз от държавните органи в лицето на зам.-министъра на МЗХ г-н Христанов, ръководството на БАБХ в лицето на г-н Даскалов и г-н Мавровски. Всички те от една и съща политическа партия, които явно са мотивирани от най високото държавно ниво да изземат дейността и бизнеса ми.

Зам. -директорът на БАБХ г-н Мавровски постоянно ни повтаря, че има нареждане от директора на агенцията г-н Даскалов в кратък срок да се намерят мотиви и да прекрати договора ни за наем с БАБХ. Въпреки че това е съдебен спор и се решава от компетентния съд, в последствие в разрез с всички правни норми получих от Даскалов и нотариална покана да освободя помещенията, на които съм наемател.

Към момента относно това беззаконие съм подал жалби и сигнали до всички компетентни органи в страната и чужбина, а сега информирам и Вас, медиите, за да проследите внимателно този урок по изземване на частен бизнес в полза на мафията с помощта на държавния апарат.

Въпреки рискът да навредя на разследването, съвсем скоро предстои да изнеса публично и името на този олицетворяващ мафията известен бизнесмен от годините на прехода, като вярвам, че всички Вие сами ще намерите следите от неговите пипала както назад във времето, така и сега.“

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 2 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар