Home » Коментари » Бизнесмен: В ролята на просяци сме
Бизнесмен: В ролята на просяци сме

Бизнесмен: В ролята на просяци сме

Имаше много широко прокламиране на мерки в подкрепа на бизнеса и нищо от това не се случи. Накрая останахме с прекъснати вериги на доставки на природен газ безалтернативно и в ролята на просяци.

Това коментира в ефира на bTV Красимир Дачев – зам.-председател на Българската търговско-промишлена палата.

По думите му най-странното е, че управляващите не разбират, че бизнесът е държавата. „Една държава без икономика не е държава, държавният чиновник не е държавата. Държавата сме ние, които пълним държавния бюджет“, отбеляза Красимир Дачев пред bTV.

По думите му голяма част от Европейския съюз продължават да купуват руски газ, така, че това, което ползваме, пак е руска газ, само че се купува от гърците и те ни я препродават.

„Когато имаш един доставчик и го псуваш и се държи с него като със свой подчинен, и му казваш, че няма да работиш с него, най-естественото нещо е да каже: Добре“, заяви Красимир Дачев.

„Ние бяхме тези, които се бихме в гърдите пред целия свят и казахме, няма да работим с вас, а пък нямаме алтернатива. Това са логистични връзки, които са изграждали десетки години и сега за една секунда се развалят“, посочи още той.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар