Home » Коментари » Бенатова към Костадинов: Не бива така! Кой ще казва кои са националните предатели, а?
Бенатова към Костадинов: Не бива така! Кой ще казва кои са националните предатели а?

Бенатова към Костадинов: Не бива така! Кой ще казва кои са националните предатели, а?

Журналистката Миролюба Бенатова с пост във фейсбук, който е насочен към  Костадин Костадинов. По-рано днес лидерът на „Възраждане“ написа следното в страницата си:

„На семинар по тричане в Бродилово:) Според местните хора не е нужно почти нищо, освен два кола и едно въже, за да се осъществи „процедурата“. Веднага се сетих, че за една друга процедура също не е нужно друго, освен два кола и въже. Само че нея ще я прилагаме не на кучета, а на национални предатели“,

Ето пък какво пише Бенатова

„Тъкмо приключих един телефонен разговор, от който разбрах още някои особености на българската „правораздавателна“ система.

Слушах за опитите на пострадали да намерят справедливост в граждански процес. Слушах за разочарованието (според мен, съвсем обосновано), от крайното решение на втора инстанция. Слушах за нежеланието битката да бъде продължена и на ниво Върховен съд.

Нямах много какво да кажа, освен това, в което вярвам, а то е, че битката трябва да се води до край, с всички законови средства. Въпреки че изглежда глупаво и загуба на време. И въпреки обидата и болката, които институциите усилват, а не потушават.

След края на този разговор видях снимката на Костадинов, който съвсем директно призовава за публичен линч на „националните предатели“. Колко лесно изглежда. И колко много хора биха ударили един палец, само защото си представят своите лични душмани, увиснали по дърветата.

Всички понякога искаме да дойде Горският и да накаже тези, които са наказали нас.

Но не става така.

Не бива.

Саморазправата води до още по-голям произвол.

А и все пак, най-важното. Кой ще казва кои са националните предатели, а?Костадин Костадинов, наистина се питам кой ще посочва: „Ти – да, ти – не!“

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар