Home » Life Story » Баща изроди и второто си бебе, след като не успяха да стигнат до болницата на време
Баща изроди и второто си бебе след като не успяха да стигнат до болницата на време

Баща изроди и второто си бебе, след като не успяха да стигнат до болницата на време

Баща изроди собствено си бебе за втори път, след като пътен ремонт беше блокирал пътя към болницата.

44-годишният Доминик Листър изроди бебето си, когато съпругата му Натали на 37 години, роди в кемпера им. Доминик вече имаше опит в това, тъй като преди три години се наложи да помогне на жена си да роди сина им вкъщи.

Доминик, който е директор в погребална агенция спокойно помогна на Натали да роди дъщеря си Алис в средата на A60 близо до Нотингам на 7 февруари.

Доминик беше направил същото, когато Натали роди своя син Елиът в дома им в Бингам без медицинска помощ през 2019 г., пише „Мирър“.

Бащата на две деца, който е работил в погребалния бизнес в продължение на 30 години, каза че е специално „да носи живот на света“.
„Със сигурност е много различно от ежедневната ми работа. Това е обратното на това. Погребалните услуги ме научиха да бъда много спокоен. Налага ми се да успокоявам хората, отне ми доста години опит.“

„Но да помогна да се роди собственото ми дете е нещо, което никога не съм очаквал да направя.

„Аз го направих два пъти и е много специално. Бях първият човек в света, който ги държа в ръце.

„Ще бъде толкова хубава история да разкажа на децата, когато пораснат, уникална е, но определено не е това, което сме планирали.“, казва съпругата му Натали.

„Този ​​път беше по-трудно. Беше тъмно, студено и двамата се опитвахме да не се паникьосваме и просто нямаше къде да отидем.“

Водите на Натали изтекли около 22 часа и те тръгнаха към Кралската болница в Нотингам.

По пътя обаче се сблъскаха с ремонтни дейности, и в 22:45 ч. се наложи да спрат колата. Алис обаче се роди 15 минути по-късно и не успяха да стигнат до болницата.

Няколко работници се притекоха на помощ на двойката, докато Натали раждаше Алис в задната част на автомобила.

„Беше понеделник вечерта и бяхме вкъщи. Нат седна на дивана и започна да получава контракции. Шеговито казах: „Сигурна ли си този път?“

„Около 22 часа вечерта тя влезе и ми каза, че водите й са изтекли, така че сложих всичко в кемпера и тръгнахме към болницата.

„Единия път беше затворен и бяхме отклонени, камионът пред мен се движеше със скорост от 10 мили в час.

„Спряхме и говорих с работниците. Тя отвори вратата и каза, че бебето излиза.

„Помислих си „о, не, пак отново аз“. Трябваше да запазим спокойствие и да продължим.

„Камиона пред нас спря и включи предупредителните си светлини, за да се увери, че можем да бъдем забелязани от линейката.

„Нямаше достатъчно време да я чакаме. Раждането беше бързо и трябваше да държим Натали и бебето на възможно най-топло.“

„Персоналът в болницата шеговито ме попита дали искам работа като акушерка, но аз казах, че мисля, че раждането на две е повече от достатъчно. Надявам се повече да не ми се случва“.

Доминик беше помогнал на Натали да роди първото им дете Итън, вече на две години, у дома, докато оператор на 999 му говореше какво да прави.

Той добави: „С Елиът Нат започна да получава леки контракции около 7-8 сутринта.

„Бях вкъщи и си помислихме, че имаме време. Стана 10 сутринта и тогава разбрахме, че бебето вече идва. Обадих се в болницата и те знаеха, че идваме. Сложих всички неща в колата и се върнах вътре.

„Като стигнахме до прага, тя каза, че вече ражда. Звъннах на линейка и обясних ситуацията. Случи се много бързо. Господинът от контролния център на линейката ми казваше какво да правя.

„Да знаеш, че линейката е на път, беше успокоително. Синът ми се роди в 10:50, а две минути по-късно пристигна и екипа на бърза помощ.

Бях малко шокиран и никога не съм мислел, че ще трябва да го направя отново.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 0 Средна оценка: 0]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар