Home » Дом и градина » Батерията на телефона пада прекалено бързо? С тези 7 лесни трика ще трае двойно повече
Батерията на телефона пада прекалено бързо? С тези 7 лесни трика ще трае двойно повече

Батерията на телефона пада прекалено бързо? С тези 7 лесни трика ще трае двойно повече

Днес смартфоните вече не са само средство за комуникация. С тяхна помощ можем да посещаваме любимите си страници в интернет, да гледаме клипове и видеоклипове, да четем новини и да играем игри.

Много е неприятно, обаче, когато батерията на телефона пада бързо. Оказва се, че често пъти бързото разреждане се дължи на факта, че не боравим с батерията правилно.

Ето няколко грешки, поради които телефонът ви може да се изтощава прекалено бързо .

1. Зареждате смартфона си на 100%

Много хора смятат, че трябва да изчакат цифрата 100% на екрана. Според експерти, обаче, е най-добре да се поддържа обем на заряда на батерията от 30 до 80%, като се слага периодично за кратко зареждане.

2. Оставяте телефона да се изтощи напълно

Този навик “изяжда” батерията, така че е по-добре да сложите телефона да се зарежда, без да чакате известие за нисък заряд. Пълното разреждане на телефона така, че да се изключи напълно, е необходимо да се прави само веднъж на всеки два месеца, за да калибрирате батерията.

телефон в зарядно

3. Позволявате на батерията да се прегрява

Батериите на смартфоните реагират изключително негативно на високите температури – оптималният температурен диапазон е от 1 до 35 градуса.

4. Използвате безжично зарядно твърде често

Безжичните устройства за зареждане също могат да причинят прегряване на батерията.

безжично зарядно

5. Зареждате телефона, без да смъквате калъфа

Ако вашият смартфон се загрее по време на зареждане, калъфът може да предизвика задържане на топлина вътре, което ще доведе до прегряване на батерията.

6. Държите резервния си телефон без достатъчно заряд

Мнозина носят резервен телефон, в случай че батерията на основния се изчерпа. Не забравяйте, че резервният телефон също ще започне бързо да се разрежда, ако не го държите поне наполовина зареден през цялото време.

мобилни телефони

7. Използвате грешен кабел за зареждане

Всички телефони имат специфични кабели за зареждане. Понякога кабел от друг производител може да провокира недостатъчно зареждане или презареждане на батерията на смартфона.

Източник: За жената

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар