Home » България » Балтов: Не по-късно от петия месец трябва да си сложим втори бустер
Балтов: Не по-късно от петия месец трябва да си сложим втори бустер

Балтов: Не по-късно от петия месец трябва да си сложим втори бустер

Лекари, социални работници, полиция, учители – трябва ваксинация. Да, заразяват се, но много малка част от ваксинираните отиват до интензивни грижи. И това са повечето възрастни хора с придружаващи заболявания.

Нямаме достатъчна защита срещу Омикрон и затова трябва да се засилят мерките.
През последните три месеца сметките за болниците са нараснали 3-4 пъти. Това ще намали доходите на всички работещи в здравеопазването.

Режийни като на болница “Пирогов” от 100 000 са се увеличили на 500 000 лева. “Омикрона” влезе в НС преди Теменужка Петкова. Един от първите заразени е г-н Минчев. Ние отново тръгнахме от там, откъдето тръгнахме в началото.

Омикрон е като Уханския вариант. Няма значение дали имаш антитела или нямаш. Пробити са ваксините. Около 10 процента от пробите са на деца до 18 години. Границата слиза все по-надолу. заразяването на медицинския персонала, имахме горе-долу подобни цифри като при Уханския вариант. Ако няма медицински персонал, кой ще лекува?! Трябват по-сериозни мерки.

Планът е прах в очите на хората. Той е математически модел. Не е съобразено колко хора се разболяват от персонала. Имаме 33400 новозаразени. В най-големият пик на трета и четвърта вълна е бил по-малък от сега. Бързо ще нарастват случаите. Т

ози план заявява, че е по-добър от предишния. Той не работи и беше заобиколен. видяха какво се случи с МО и МЗ. Министърът на образованието си скубеш косите. Антигенните тестове са нереални. Училищните тестове не са достатъчно качествени.

Новият план е трети поред. Вторият не работеше. Силно се надявам, е той ще се видоизмени, защото в този вид той няма да върши никаква работа. По плана не се прави разлика между интензивно и реанимационно легло. сега са дадени 1268 реанимационни легла. В най-тежките моменти е имало 820 реанимационни легла. виждаме по-облекчени мерки от плана на Кацаров.

За съжаление повечето случаи, които стигат до интубация, са много закъснели. Повечето хора идват в много късен етап, когато 60-70 процента от белите им дробове не работят.

В никакъв случай не трябва да се обвинява лекарското съсловие, че не си върши работата. Напротив. Първо ни пляскаха, а сега ще започнат да ни бият. И не говорим за локдаун, а да прости мерки – ваксини. Икономиката страда от цялата тази работа.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар