Home » Life Story » А справедливост няма! Две години от смъртта на журналиста Милен Цветков
А справедливост няма! Две години от смъртта на журналиста Милен Цветков

А справедливост няма! Две години от смъртта на журналиста Милен Цветков

Навършват се две години от смъртта на журналиста Милен Цветков.

На 19 април 2020 година джип, шофиран от Кристиан Николов, се заби със скорост от 99 км/ч. в колата на Цветков, която чака на червен светофар до голям търговски център в столицата.

В кръвта на Кристиан Николов бяха открити няколко вида наркотични вещества, сред които кокаин, метамфетамин и канабис.

За 12-те месеца разследването приключи и делото започна в съда, което се случва рядко. Според юристи с дългогодишен стаж това е заради широкия обществен отзвук.

Съдът прие, че престъплението е извършено по непредпазливост и го оправда по обвинението за умишлено убийство. Николов трябва да изтърпява присъдата си при първоначален общ режим и няма право да управлява кола за срок от 10 години.

Всички страни по делото срещу Кристиан Николов, който помете с джипа си колата на Милен Цветков, не са доволни от присъдата му – 9 години затвор. На 10-и март прокурорът е внесъл протест.

Въззивни жалби са подали частните обвинители Боян Цветков- син на Милен и майка му Ивета Гоцова, както и дъщерята на журналиста Калина Цветкова. Жалба срещу присъдата подаде и осъденият Кристиан Николов.

Две години след смъртта на журналиста делото срещу шофьора Кристиан Николов още не е стигнало до втора инстанция в Софийския апелативен съд. Прокуратурата и частните обвинители настояваха, че има умисъл, тъй като в кръвта на младежа бяха открити три вида наркотици.

Той помете колата на Милен Цветков на червен светофар със 100 километра в час.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар