Home » Здраве » Ах, пак тези досадни гъбички на краката ми. Добре, че имам този евтин домашен крем, с който да ги премахна трайно
Ах пак тези досадни гъбички на краката ми. Добре че имам този евтин домашен крем с който да ги премахна трайно

Ах, пак тези досадни гъбички на краката ми. Добре, че имам този евтин домашен крем, с който да ги премахна трайно

Tinea pedis е вид гъбична инфекция, която засяга стъпалата, петите и кожата между пръстите на краката. Позната е също като микоза на стъпалото и се среща често при хора, които се занимават активно със спорт. Приблизително една трета от европейците страдат от Tinea pedis.

За спортистите съществува по-голям риск, тъй като те често посещават обществени басейни и съблекални. Междувременно е възможно те да страдат от увреждане на ноктите и краката вследствие на конкретните спортове, с които се занимават. Порязванията, драскотините и други наранявания също създават предпоставка за гъбични инфекции. Реагирайте бързо преди нещата да са се влошили!

Ако някой има проблеми с гъбични инфекции на краката, може да опита тази рецепта, отколкото да хвърля пари за скъпи кремове, които в повечето случаи не помагат. Гъбичните инфекции могат да бъдат много досадни и за да бъдат излекувани трябва да мине дълго време. Поради това търсите какви ли не начини да ги премахнете, но повярвайте няма нито една по- добра рецепта от тази, а тези, които са я изпробвали заявиха, че е ефикасна.

Съставки:

3 супени лъжици свинска мас
3 големи скилидки чесън
2 супени лъжици ябълков оцет
1 супена лъжица вода
малко канела

Приготвяне:

Почистете чесъна и нарежете на малки парченца, поставете в купа и добавете една супена лъжица вода. Малко натискайте отгоре чесъна и след това добавете две супени лъжици оцет и отново хубаво разбъркайте, докато чесъна пусне сок.

В друг малък съд сложете три супени лъжици мас и малко разбъркайте и поставете малко канела и отново разбъркайте. След това изцедете сокът от чесън и ябълковия оцет през цедка или марля и сложете при маста. Тогава вие ще получили готов крем.

Използване:

Кремът нанасяйте 1 до 2 пъти дневно, докато имате сърбеж, ноктите не са жълти и започнали нормално да растат. За това ще ви бъде необходим поне един месец.

И един безценен съвет:

Редувайте обувките! Уверете се, че обувките, които използвате за спорт, са ви по мярка и дават възможност на краката ви да дишат. Почиствайте ги често и ако е възможно имайте налични няколко чифта за подмяна. Не е препоръчително да споделяте обувките си с други хора, особено, ако и те се занимават със спорт.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар