Home » България » Асен Василев: Ще има и целеви помощи за най-пострадалите от кризата
Асен Василев: Ще има и целеви помощи за най-пострадалите от кризата

Асен Василев: Ще има и целеви помощи за най-пострадалите от кризата

В момента се обсъжда антикризисна програма

Това каза министърът на финансите Асен Василев по време на блиц контрол в Комисията по бюджет и финанси в парламента.

На Коалиционния съвет, проведен вчера, бяха остойностени всички предложени мерки. Финално решение няма, когато има, то ще бъде оповестено. Надявам се в началото на следващата седмица да има готов вариант, каза Василев, цитиран от БТА.

По думите му със сигурност ще има конкретни мерки, свързани с цените на енергоизточниците.

„Ще има и целеви помощи за най-пострадалите от кризата и мерки да облекчат работата на бизнеса, за да останат повече средства при фирмите. Войната, която започна през февруари, промени бизнес средата в целия свят. Започна покачване на лихвените проценти в САЩ, очаква се това да стане в Европа.

Трайно се променя цената на енергоизточниците, има несигурност на пазарите на метали и на зърно, както и в логистичните пътища за доставки. Вече се вдигнаха застраховките за влизане на корабите в Черно море“, каза Василев.

Връщане на цените на енергоизточниците към нивата от 2018 – 2019 година няма да има, беше категоричен финансовият министър. Подобна е ситуацията и цената на торовете. Нужна е адаптация на бизнеса към новата ситуация и ние даваме време на бизнеса да се адаптира, посочи Василев.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар