Home » Коментари » Асен Василев изригна: Некадърните работодатели дават ниски заплати
Асен Василев изригна: Некадърните работодатели дават ниски заплати

Асен Василев изригна: Некадърните работодатели дават ниски заплати

За ниската производителност на труда и ниските заплати са отговорни работодателите.

Това е казал в общи линии финансовият министър Асен Василев на закрито за медиите заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество.

Точните му думи не са ясни, но смисълът на изказването му е бил, че ниската производителност на труда в България, с която се оправдават ниските заплати на работещите бедни, в много голяма степен се дължи на липсата на добра организация на труда, която е отговорност на работодателите, а не на работниците, предаде Mediapool.bg.

Двама представители на синдикатите – Ваня Григорова от КТ „Подкрепа“ и Любослав Костов от КНСБ, са чули министъра да казва, че „От пазара трябва да се извадят некомпетентни и некадърни работодатели, които не могат да плащат така, че да няма работещи бедни. Защото не могат да създадат организация и не могат да използват уменията на работниците.

Тук работникът не можел да изкара 710 лв., в Гърция спокойно изкарват по 1000 евро.“. Министърът бил дал пример, че не е нормално работници с приблизително еднакви умения да не могат да произведат продукт за 710 лв. работна заплата в България, а в Гърция да имат производителност, която им носи заплата от 1000 евро.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар