Home » Life Story » Анелия от Враца за организацията на работата в Спешното: Преживях подобен случай с детето си
Анелия от Враца за организацията на работата в Спешното: Преживях подобен случай с детето си

Анелия от Враца за организацията на работата в Спешното: Преживях подобен случай с детето си

Недоволни протестиращи се опитаха да влязат снощи в Спешното отделение на врачанската болница, където почина млада жена в очакване на помощ.  Днес протестите ще продължат.

„Бях на протеста, защото подкрепям семейството и защото не искам да се случват такива неща в нашия град и другаде, казва Анелия. Тя споделя, че е преживяла подобен случай.

Моето дете претърпя инцидент, когато стигнах до регистратурата ми поискаха ЕГН, при което аз казах, че не го знам и жената на регистратурата ми каза, че все някой трябва да го знае, споделя жената.

„Според друг от протестиращите не само младата медицинска сестра е виновна, защото изпълнявала нареждания. По канален ред трябва всеки да понесе отговорност“, каза той.

Мъжът посочи, че хората искат оставката на директора на болницата, който не е излязъл при протестиращите, както и ставката на министъра или да бъдат отменени извънредните мерки.

След трагичния случай с починалата жена в болницата във Враца здравният министър Асена Сербезова ще бъде изслушана от депутатите в здравната комисия на парламента.

Заради случката министър Сербезова назначи проверка на всички спешни отделения в страната, за да се установи дали има нужда от промени. Създадена беше и работна група, която в спешен порядък да извърши преглед на действащия към момента медицински стандарт в „Спешната медицина“. Междувременно проверката за причините, довели до смъртта на жената, чакаща за преглед пред регистратурата на спешното отделение, продължава.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 3]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар