Home » Коментари » Ангелов за сертификатите: Отчаян опит да се залъжат хората, дискриминация към 75% от българите
Ангелов за сертификатите: Отчаян опит да се залъжат хората дискриминация към 75% от българите

Ангелов за сертификатите: Отчаян опит да се залъжат хората, дискриминация към 75% от българите

Отчаян опит да се залъжат хората. Така Костадин Ангелов коментира зелените сертификати.

Зеленият сертификат по думите му е „дискриминационно отношение към 75% от българите“ при положение, че имаме около 20 процента ваксинирани.

„Няма как да изискваш от голяма група български лекари медицински сестри и санитари зелен сертификат, за да работят от утре в болницата“, каза той.

„Забележете, тези които нямат такъв, нямат право да ходят на работа в социалните домове, в комплекс от онкологични центрове, диализните центрове. Кой ще лекува българските пациенти, при условие че сега имаме висок натиск към лечебните заведения“, допълни Ангелов.

Втори ден напрежение в политическите среди след новите мерки. Лидери поставиха акцент върху зелените сертификати и изискванията при издаването им.

А след настояванията за оставка на здравния министър отляво и отдясно, се чу ново искане – Румен Радев да свика Консултативния съвет за национална сигурност.

Бившите управляващи от ГЕРБ ще сезират европейските институции заради готвените промени от служебния кабинет и условията за издаване на зелен сертификат, предаде Нова тв.

„Това е един отчаян опит да се залъжат хората, че са получили много голяма част от тях зелени сертификати и могат да се движат свободно. Това не е амбалажна хартия в селска бакалия. Това е европейски документ”, каза бившият здравен Костадин Ангелов.

Борисов показа собствения си сертификат и обвърза случващото се с предстоящия президентски вот.

„Абсолютна недомислица, експертите не искат да се подписват, само подчинените им под натиск. Имам информация, че Радев им е звънял по нощите да ги плаши”, каза лидерът на ГЕРБ.

Атаката към служебната власт коментира премиерът – Стефан Янев.

„Налагал мнение или натиск? Не приемам подобен вид обвинение. Ако някой е казал нещо подобно – да го докаже”, каза Янев.

Според „Има такъв народ” служебния кабинет не се справя ефективно със здравната криза и има пробойни в новата заповед.

„При такова ниско ваксинационно покритие от 20% това въвеждане на зеления сертификат в момента има дискриминиращ ефект. Не съм далеч от мисълта че има противозаконност на част от тази заповед”, каза Радостин Василев.

А от „Демократична България” поискаха президентът да прекрати кампанията си и да свика Консултативния съвет за национална сигурност.

„Кризата е сериозна и тя изисква по-широка обществена подкрепа. Да бъдат обсъдени всички мерки, за да се търси по-широка обществена подкрепа и консенсус”, каза Атанас Атанасов.

Напрежението заради усложнената ситуация, особено на прага на изборите, може да има последици, смята Христо Иванов.

„Самото правителство всъщност не приложи собствения си план. И това създава едно ниво на хаос. И това е причината поради, която искаме Радев да поеме отговорност и лидерство за своето правителство за начина на въвеждане на мерките”, казва Иванов.

„Направихме необходимото да отложим прилагането на по-строги мерки до последния възможен момент. От позицията, която заемам – съхраняването на човешкия живот, на жизнеността на нацията за мен е основен приоритет и аз съм склонен да понеса цялата политическа отговорност в това отношение“, заяви служебният премиер.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар