Home » Скандално » Адвокатът на Борисов: Задържан е за изнудване
Адвокатът на Борисов: Задържан е за изнудване

Адвокатът на Борисов: Задържан е за изнудване

Адвокатът на Бойко Борисов Менко Менков каза, че няма повдигнато обвинение срещу Борисов.

Няма и не може да има повдигнато обвинение, тъй като обвинение може да се повдигне само след писмено потвърждение от прокурор,  обясни пред журналисти адвокатът, който беше в сградата на Главната дирекция „Национална полиция“ (ГДНП), където бе отведен тази вечер Борисов.

Той каза, че досъдебното производство е образувано от МВР на 17 март при условията за неотложност, става въпрос за същата проверка, образувана по сигнал от сдружение „Боец“.  Менков уточни, че проверката е образувана по сигнал от 10 декември, като по нея Борисов е идвал да дава обяснения, а, по  думите му, сигналът е на базата на разпечатка от медиите.

Преписката, по която полицията извършва проверка, не е депозирана и не е докладвана на прокуратурата, каза Менков. По думите му първото действие по разследването е разпит на министър-председателя Кирил Петков в качеството на свидетел днес и това е единственото действие по разследването, извършено до този момент, преди претърсванията в  дома на Борисов.

Няма повдигнато обвинение, има задържане за 24 часа, като в основанието за задържането е посочено изнудване, но не пише кое лице е изнудвано, кога, как и по какви причини, обясни адвокатът.

Той информира, че  Владислав Горанов също е задържан, в момента се изготвят документите за задържането му за 24 часа, очаква се и Севделина Арнаудова също да бъде задържана за 24 часа, тъй като в дома й продължава да тече претърсването.

„За нито едно от претърсванията няма  предварително разрешение на съда, полицейските органи ги извършват при т.нар. условия на неотложност и са длъжни  до 24 часа да предявят действията си пред компетентния съд, за да може той да реши дали ще одобри тези претърсвания“, коментира Менков.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар