Home » Скандално » Яна Маринова: Нали разбирате, не може децата ни да изграждат ценностна система от турски сериали
Яна Маринова: Нали разбирате не може децата ни да изграждат ценностна система от турски сериали

Яна Маринова: Нали разбирате, не може децата ни да изграждат ценностна система от турски сериали

„Трябва да се правят филми във всички жанрове, защото това определя съзнанието ни. Нали разбирате, че не може децата ни да гледат турски сериали и да изграждат ценностна система. Нямам нищо против почитателите им, но това не може да определя нашето самосъзнание“, заяви категорично Яна Маринова.

„През последните 25 г. няма филм, с който да се гордеем!“, споделя още актрисата. Тя не е доволна от липсата на подкрепа от страна на държавата към българското филмово изкуство.

С тъга в очите Маринова си припомня най-добрите български филми като „Осъдени души“, “Време разделно“, „Една жена на 33“, както и детските „Войната на таралежите“, „Васко да Гама от село Рупча“, „Спас и Нели“.

„Тези филми са направени с цялата подкрепа на държавата, с целия държавен апарат. Реално като бюджет сега се равняват на десетки милиони левове. Това е единственият начин да се правят качествени филми, като бъдат подкрепяни изцяло от държавата“, споделя с тъга липсата на заинтересованост към българската кинематография.

Във видеообръщение във Фейсбук, озаглавено „Киното, моята страст“, Яна споделя със своите почитатели, че е силно притеснена от развитието на културата у нас.

„Много се надявам това да се промени. Пътищата в момента са няколко. Единият е печеленото на субсидии от НФК, другият е чрез независими продуценти, които оставят семействата си без хляб дори, за да реализират филма, за който мечтаят. Но не може филмите, които си струват, да отиват само по фестивали и да не стигат до българската публика. Държавата наистина трябва да се замисли.“

Яна вярва, че именно от нея и колегите й зависи да изискват да бъдат подкрепяни от правителството и от бизнеса. Тя е на мнение, че трябва да се създават събития, на които да се презентират филми. По думите й това не може да стане, докато изчезват бюджети, пари, които се изпаряват, без да има резултат от тях.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 0 Средна оценка: 0]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар